Τρίτη, 30 Απρίλη, 2024 - 17:49

Οργή

Την ώρα που εκατοντάδες διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν κάποιοι που με το χέρι του… Θεού, ή καλύτερα με τις κατάλληλες γνωριμίες παρακάμπτουν διαδικασίες, λίστες και πρωτόκολλα και βρίσκουν άνετα μια θέση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα, αυτό άλλωστε συμβαίνει εδώ και χρόνια. Κι ας μην γελιόμαστε, οι παρεμβάσεις δεν γίνονται μόνο για ένα κρεβάτι στην εντατική, αλλά και για ένα απλό χειρουργείο που πρέπει να γίνει στην ώρα του.
 
Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού συμβάντος όταν ένας Μητροπολίτης, σκληρός αρνητής του κορονοϊού και φανατικός αντιεμβολιαστής κηρύσσοντας τα οφέλη από το… χλωροτύρι κατά του κορονοϊού παίρνοντας στο λαιμό του δεκάδες συμπολίτες μας, μπήκε σε σουίτα του Ευαγγελισμού και μάλιστα με το «καλημέρα».
 
Τι κι αν στο «ισόγειο» του Ευαγγελισμού αντικρίζεις ράντζα και εκατοντάδες διασωληνωμένους να παραμένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ.
 
Τι κι αν ένας εμβολιασμένος 58 ετών ήταν για μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ με τη σύζυγό του να εκλιπαρεί για ένα κρεβάτι.
 
Ο Άγιος (έτσι αποκαλούνται στη Σύνοδο) αυτός όμως Μητροπολίτης είχε τη λύση στο τσεπάκι. Τα τηλέφωνα έκαναν τη δουλειά τους και κάποιοι δεν ντράπηκαν να του κάνουν το χατίρι και να βάλουν την υπογραφή τους για την μεταφορά του σε κρεβάτι του Ευαγγελισμού.
 
Αλλά, αλήθεια, ποιος θα απαντήσει σε αυτή τη γυναίκα; Στην σύζυγο του 58χρονου που βλέπει τον εμβολιασμένο άντρα της να δίνει τη μάχη της ζωής του πάνω σε ένα ράντζο.
 
«Εμείς τι είμαστε, δεν είμαστε τίποτα, δεν μπορούμε να βρούμε ένα κρεβάτι. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και παραμένουμε μέρες εκτός ΜΕΘ» είπε η ίδια βαθιά συγκινημένη.
 
Και δεν είναι ο μόνος στη λίστα αναμονής. Άλλοι 119 συμπολίτες μας περίμεναν για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός από την ασθένειά τους και ένα κράτος παρωδία, βουτηγμένο στο ρουσφέτι που δεν προσφέρει ούτε τα ελάχιστα. Σκληρό, αλλά αληθινό. Αυτές είναι παθογένειες πολλών δεκαετιών, αλλά ακόμη και σήμερα το κράτος γύρισε την πλάτη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και αντάμειψε τον αρνητή Μητροπολίτη. Του άπλωσε το χέρι, αλλά το πήρε από άλλους 119.  
 
Την καλύτερη απάντηση βέβαια την έδωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μιλώντας για ιερείς και πνευματικούς πατέρες «ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων». Βαριές κουβέντες αλλά βαθιά αληθινές.
 
Ο ίδιος μάλιστα κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης «θεωρείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και του εμβολιασμού, που τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας είχε πει: «Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε. Είναι χώρος άγιος, είναι ουρανός ο Ναός».
 
Και εδώ είναι το σημείο που η «οργή του Θεού» τέμνεται με την «οργή του λαού». Η πίκρα, η θλίψη και η αδικία συναντά τον φονέα της Δικαιοσύνης, αλλά δεν θα επιβιώσει καθώς οι «μύλοι των θεών αργούν, αλλά αλέθουν καλά» και… δίκαια.
 
Από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα με λιγότερη Αδικία και περισσότερη Δικαιοσύνη.
 
ΥΣ: Ακόμη και οι αρνητές της πανδημίας και του εμβολίου δικαιούνται ισότιμη ιατρική βοήθεια, όχι όμως εις βάρος της πλειοψηφίας ενός λαού.