Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 - 09:32

Δεκαπέντε χρόνια «ΚΑΝΣ»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε ετών λειτουργίας του, πραγματοποιεί το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών, υπό τον τίτλο "Προβολές από τη Μέση Ανατολή: Κρίσιμα Ζητήματα Διεθνούς Πολιτικής".

Μεταξύ των βασικών ομιλητών θα είναι ο Διευθυντής του ΚΑΝΣ καθηγητής κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ο οποίος θα αναφερθεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής και στη Διεθνή Πολιτική, ενώ θα υπάρξουν ειδικές αναφορές από εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα όπως η επιρροή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, η οικονομία της Τουρκίας από το 2001 μέχρι σήμερα, το Κουρδικό ζήτημα στο πλαίσιο των διεργασιών σε Συρία και Ιράκ κ.α.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015, στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λεωφόρος Συγγρού 136).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για την Πολιτισμό και την Επικοινωνία αποτελεί επίσημο ερευνητικό θεσμό του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ως αποστολή του την επιστημονική ενασχόληση με τον ευρύτερο χώρο της Ανατολής, της Εγγύς, Μέσης και Άπω, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της Ασίας, της Κεντρικής Ασίας, της Βορείου Αφρικής, της Τουρκίας  και της Υπερκαυκασίας.

Η επιστημονική ενασχόληση έχει ως περιεχόμενό της την έρευνα, την διεξαγωγή σεμιναρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων, την οργάνωση και διεκπεραίωση μετεκπαιδευτικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδικευμένων στις κατευθύνσεις του πολιτισμού, της πολιτικής, της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων και της επικοινωνίας των χωρών και των περιοχών της Ανατολής, ενώ ειδική έμφαση δίδεται στον τομέα των δημοσιεύσεων και εκδόσεων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Η είσοδος της ημερίδας είναι ελεύθερη για όλους, ενώ θα δοθούν και σχετικά πιστοποιητικά συμμετοχής.